Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η τρομοκρατία του φόβου


Η «χρεο-τρομοκρατία» είναι ένα πρόσχημα (από τα διάφορα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες, αφού παντού, ανεξαρτήτως χρεών και ελλειμμάτων, οι λαοί υφίστανται την ανελέητη λιτότητα) για την επιβολή του προαποφασισμένου κοινωνικού βανδαλισμού και του πρωτοφανούς εργοδοτικού κανιβαλισμού, που δεν έχει στόχο το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του ελληνικού κράτους.
Ο στόχος των εμπνευστών της είναι άλλος και είναι διπλός:
Από τη μια επιδιώκουν τη συναίνεση του λαού, που καλείται να αναπτύξει την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που οι εκμεταλλευτές του δημιουργούν, αλλά εκείνος πρέπει να τα πληρώνει.
Από την άλλη, η θεωρία του χρέους γίνεται το προπέτασμα καπνού που στο όνομα του «κοινού μας σπιτιού που καίγεται», προσπαθεί να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική που διασφαλίζει στην πλουτοκρατία «εργασιακούς κανόνες» τύπου «Αουσβιτς».
«Κανόνες» απόλυτης εργασιακής βαρβαρότητας, που θα επιτρέψουν στους κεφαλαιοκράτες την άνευ όρων εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και τη διασφάλιση μετά την κρίση μιας νέας κερδοφορίας (και ακόμα μεγαλύτερων χρεών), που θα επιτευχθεί πάνω στα νεκροταφεία των εργατών και στις ερεβώδεις στέπες της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Νίκος Μπογιόπουλος, Ριζοσπάστης 14-12-10
(ολόκληρο το άρθρο εδώ )

Την Κυριακή 21/11/10 η Ελευθεροτυπία παρέθετε 10 λόγους που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε πλέον στη χώρα μας, ή αλλιώς το ρεζιλίκι των "θλιβερών πρωτιών" :


Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νόμο που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της (Ντόρα, Κουβέλης, κλπ) και διακριτικά στηρίζει η δεξιά, περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  •  Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ κατά 2 ακόμη μονάδες από το 11% στο 13%. Με το συγκεκριμένο περιμένουν να μαζεύουν επιπλέον 850 εκατ. ευρώ το χρόνο, για να τα προσφέρουν, μαζί με τα άλλα, στην πλουτοκρατία.
  • Νέες ανατιμήσεις που πιάνουν ολόκληρη την γκάμα των τροφίμων, τα αναψυκτικά, τα τιμολόγια για την ύδρευση των λαϊκών νοικοκυριών, της ΔΕΗ, τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών κ.ά.
  • Ειδική ρήτρα για νέο, συμπληρωματικό κόψιμο των συντάξεων σε περίπτωση «αποπληθωρισμού», σε περίπτωση δηλαδή που πέσουν οι τιμές στην αγορά!
  • Ρύθμιση -  απόλυτη πρόκληση - για τη διαγραφή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, τα οποία χαρακτηρίζουν «ανεπίδεκτα εισπράξεως». Με μια μονοκονδυλιά από το σύνολο των 32,5 δισ. ευρώ, από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές διαγράφουν, δίνουν χάρισμα στην πλουτοκρατία τα 24 δισ. ευρώ, ποσά που είναι πολύ πάνω και από τα εμφανιζόμενα ελλείμματα. Είναι ψέμα ότι πρόκειται για «ανεπίδεκτα είσπραξης»... με βάση τα επίσημα στοιχεία μια μικρή δράκα από πλουτοκράτες είναι αυτή που έχει φεσώσει το κράτος με δεκάδες δισ. ευρώ.
  • Με «κρυφή» διάταξη δίνουν χάρισμα στους καναλάρχες το φόρο διαφήμισης (20%) που παίρνει αναβολή για 2 χρόνια (από το 2013), δηλαδή ζήσε Μάη μου...

Ακόμα:
Σε επόμενο νομοσχέδιο, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει, θα προχωρήσουν σε μείωση  του συντελεστή φορολογίας επιχειρηματικών κερδών κατά 4 ακόμη μονάδες (από 24% σε 20%), ενώ ειδική μέριμνα θα πάρουν και για τα μερίσματα που διανέμουν οι θυγατρικές εταιρείες των μονοπωλίων.

Επίσης:
Με το νομοσχέδιο για το νέο λεγόμενο «επενδυτικό νόμο» χαρίζουν στους μεγαλοβιομήχανους τους φόρους για 6 χρόνια (παλιές επιχειρήσεις) ή 8 ολόκληρα χρόνια για τις νέες. Και από πάνω, η φοροαπαλλαγή ισχύει όχι μόνο για τα κέρδη της επιχείρησης που εντάχτηκε στον «επενδυτικό νόμο» αλλά και τις άλλες δραστηριότητες του «φορέα» που έκανε την «επένδυση», με άλλα λόγια για ολόκληρο τον επιχειρηματικό όμιλο, το μονοπωλιακό συγκρότημα!
Πρόσθετο εργαλείο, παροχής κρατικών και διακρατικών κεφαλαίων είναι και ο πακτωλός με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Από το συγκεκριμένο πλαίσιο μέχρι και το 2015, που θα τρέχουν τα σχετικά προγράμματα, έχουν για φάγωμα ακόμη 21,5 δισ. ευρώ και μόνο από τα ευρωενωσιακά κονδύλια, χώρια δηλαδή τις άλλες ενισχύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο φόβος τους είναι ο χειρότερος εχθρός μας!
Ο φόβος που συστηματικά διαχέουν με όλα τους τα μέσα (αστικά κόμματα, ΜΜΕ, ΣΕΒ, Τράπεζες, κλπ) είναι η χειρότερη τρομοκρατία, στην οποία επιδίδονται χωρίς κουκούλες (πέσαν πλέον οι μάσκες) όλα τα λαμόγια του διαβρωμένου και θνήσκοντος καπιταλιστικού συστήματος. Στην προσπάθειά τους να επιζήσουν στήνουν εκατόμβες λαϊκών μαζών που μέρα με τη μέρα εξαθλιώνονται, κατατροπώνουν μικρότερα "μαγαζιά" και "βιοτεχνίες", τρώνε τις σάρκες τους χωρίς να σκιάζονται ακόμα και από τον ίδιο τον πόλεμο...
Γι'αυτό αύριο διαδηλώνουμε μαζικά σ'όλη τη χώρα!
ΠΑΜΕ στους δρόμους για την ίδια τη ζωή μας!
Για να υπερνικήσουμε τους φόβους μας
και να κάνουμε αυτούς να φοβηθούνε!

Οι καπιταλιστές καταλαβαίνουν μόνο μια απειλή: Την αφαίρεση της ιδιοκτησίας που έχουν στα μέσα παραγωγής. Και οι κυβερνήσεις τους μπορούν να στέκονται όρθιες μόνο όσο το ίδιο το λαϊκό κίνημα δεν φτάνει να αμφισβητεί ευθέως την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου. Αυτό είναι το αίτημα σήμερα. Για τους καπιταλιστές, η σημερινή συγκυρία σημαίνει «ή τώρα ή ποτέ», ή τώρα θα πάρουν πίσω από την εργατική τάξη όσα επί έναν αιώνα κατακτούσε, ή θα χαθούν οι ίδιοι. Η μάχη πια δεν αφορά το αν θα έχουν λίγα ή περισσότερα κέρδη, αλλά το αν θα γκρεμιστεί η εξουσία τους. Αυτή είναι η αντιπαράθεση.

από την Black Bedlam

10 σχόλια:

roadartist είπε...

Φίλε Πορτιάτη, δες εδώ : http://antixyta.blogspot.com/2010/12/%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7.html

θα καταλάβεις για τι "κράτος" μιλάμε...
Τρομερά τα ψέματα που λέγονται αυτές τις μέρες.. Τρομερή συκοφαντία!!

μαχαιρης είπε...

Εγω, να βαλω και κατι ακομα στη συζητηση...
Να μας πουνε...Αν εστω και μ αυτα τα λιγα λεφτα...Υπαρχει καποια εξασφαλιση απο μερους του Κεφαλαιου...Αν μπορεσαν να πεισουνε τους λυκους...Οχι να σταματησουνε να τρωνε απο μας...Αλλα να σταματησουνε να τρωνε καθε μερα πιο πολλους...[ρητορικη ειναι η ερωτηση]...
Μα βεβαια και θα αυξανουνε, καθε μερα τον αριθμο που τρωνε...
Εις το διηνεκες...Μεχρι να φαγωθουμε ολοι...
Δειτε το αυτο επιτελους...Γινεται καθε μερα...

Eva Neocleous είπε...

Άκρως κατατοπιστική, με τα άρθρα που παραθέτεις, η ανάρτησή σου Πορτιάτη.Τραγική η κατάσταση(κι εμείς κινδυνεύουμε να καταλήξουμε εκεί).Καθήκον,λοιπόν,η αντίσταση!

Πορτιάτης είπε...

@Roadartist:
Καλή μου φίλη είναι τρομερές, όντως, οι συνθήκες υπό τις οποίες βιώνουμε την αστική "δημοκρατία" τους...
Έχοντας στα χέρια τους όλους τους μηχανισμούς χειραγώγησης (πολιτικούς, ΜΜΕ, δικαστές, ΜΑΤ) λένε ψέμματα, λασπολογούν, συκοφαντούν... τρομοκρατούν με το φόβο που σπέρνουν!
Ελάχιστοι οι υπερασπιστές της αλήθειας, εκκωφαντική η απουσία των δυνάμεων του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων του.
Οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται στην υποβάθμιση της ζωής τους (και γενικότερα όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου) και εισπράττουν τη λοιδορία, τους προπηλακισμούς και την πλήρη απαξίωση του δίκιου του αγώνα τους...
Χρέος μας η αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες, η αντίσταση στην αδικία, η αντεπίθεση, συνειδητή, μαζική, δυναμική!
Καλή δύναμη!

Πορτιάτης είπε...

@Μαχαίρης:
Καλέ μου Φίλε,
ασφαλώς και δεν θα σταματήσουν να τρώνε τις σάρκες μας... τέτοιος είναι ο ρόλος τους! Και μετά θα αρχίσουν να τρώνε τις δικές τους σάρκες. Σαν τις μαύρες τρύπες του σύμπαντος, καταρρέουν υπό τη δύναμη της δικής τους βαρύτητας!
Και για να μην γίνεται αυτό πλέον, χρειάζεται η συμβολή όλων μας... όχι βέβαια για "να τα φάμε μαζί" αλλά για να τους φάμε πριν μας φάνε!
Καλή πορεία αύριο!

Πορτιάτης είπε...

@Eva Neocleous:
Καλησπέρα Εύα μου!
Σκούρα τα πράγματα όντως...
Χρέος μας η αντίσταση στην καταρράκωση της ζωής μας!
Να υπερνικήσουμε τους φόβους και τους εφιάλτες μας!
Να τολμήσουμε τη δική μας έφοδο στον ουρανό!
Χαιρετισμούς στην αγαπημένη Κύπρο!

dimitris είπε...

Πορτιατη καλημερα, τι να περιμενεις απο την κυβερνηση, οταν εχει τον Παπακωνσταντινου να λεει ενωπιον του Ολι Ρεν, οτι πρεπει να μιλαμε για το συνολικο χρεος της χωρας, βαζοντας μεσα, εκτος του χρεους της κακοδιαχειρισης των δυο κομματων που ''ειχαν'' την εξουσια και το χρεος των επιχειρησεων, των ιδιωτων και συνεχισε το θρασιμι με το ηλιθιο γελιο, οτι τα χρεη τ'αναλαμβανει, ακουσον, ακουσουν, το κρατος, δηλαδη ΕΜΕΙΣ

Πορτιάτης είπε...

@Dimitris:
Δημήτρη καλή σου μέρα!
Αυτοί είναι όλοι της λογικής "μαζί τα φάγαμε", που στα νεοελληνικά σημαίνει ότι εμείς φάγαμε - εσείς πληρώνετε...
Μας φλόμωσαν στο φόβο και στην ανασφάλεια!
Νισάφι, να τους δώσουμε ένα πρώτο μάθημα αξιοπρέπειας σήμερα, ένα αποφασιστικό χτύπημα αύριο!

luthierschool είπε...

Φίλε Πορτιάτη καλησπέρα,ιδιαίτερα προσεγμένο το άρθρο σου δείχνει πως η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρέος από όλους...και όμως όλοι βάλλουν εναντίον μας,πιστεύω ακράδαντα ότι το μεγαλύτερο ποσό του χρέους είναι πλασματικό,είναι αισχρό και έχει ως μοναδικό σκοπό την εκποίηση όλων των κατακτήσεων του Έλληνα και της Ελληνίδας..έφτασαν δε στο σημείο να μας λένε πως μπορούν να μας πάρουν ακόμη και τον Παρθενώνα,νησιά,δημόσια κτίρια και πάει λέγοντας...εμείς λέμε στους φίλους μας Ευρωπαίους και κυρίως στην Γερμανική κυβέρνηση.. Μολών λαβέ..σας περιμένουμε.. όσο για όλους εκείνους τους παπαγάλους που λασπολογούν καθημερινά κατά της Ελλάδας και μας λένε να φύγουμε απο την Ευρώπη τους απαντάμε.. ήμασταν Ευρώπη προτού γεννηθείτε,ακόμη και το όνομα που έχετε φίλοι Ευρωπαίοι δικό μας και αυτό,εάν βγούμε απο την Ευρώπη νομίζω πως θα σταματήσετε να σκέφτεστε,εμάς δεν μας πειράζει καθόλου θα ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας όπως την θέλουμε και έχουμε ονειρευτεί,εσείς θα φτωχύνετε πνευματικά, γιατί τόσο μίσος λοιπόν προς την Ελλάδα; Ο λαός μας δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια θα επαναστατήσει και πάλι όπως κάνει εδώ και χιλιάδες χρόνια,μπορεί να αργεί αλλά δεν λησμονεί...και φυσικά δεν έχουμε τίποτα με τους λαούς της Ευρώπης, εξάλλου όπως φαίνεται ολόκληρη η Ευρώπη έχει μπεί στο στόχαστρο του διεθνούς καπιταλιστικού κεφαλαίου, έχουμε όμως με τους τυράννους στους οποίους και αφιερώνω το παρακάτω: Λαοί που έχετε κάνει τους τυράννους σας τόσες φορές να τρέμουν, τι περιμένετε; Για ποιές στιγμές φυλάγετε τους πυρσούς σας και τους λίθους με τους οποίους είναι στρωμένοι οι δρόμοι σας; Αρπάξτε τους.ΝΤΙΝΤΕΡΟ
Καληνύχτα φίλε Πορτιάτη ελπίζω να μην σε κούρασα.

Πορτιάτης είπε...

@luthierschool:
Καλή σου μέρα φίλε μου!

Σ'ευχαριστώ που μνημονεύεις τα λόγια του Ντιντερό, ενός από τους "πατέρες" της Γαλλικής Επανάστασης, τα οποία και σήμερα ακόμη έχουν βαρύνουσα σημασία!

Με μεγάλα ψέμματα και πολύ φόβο μας έχουν φορτώσει... πλανώνται πλάνην οικτράν όμως, αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια!

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, με τους οποίους όντως κάτι έχουμε: κοινούς δυνάστες! Το παραπαίον αλλά ακόμα ισχυρό διεθνές κεφάλαιο το οποίο, ακολουθώντας πανίσχυρες κοινωνικές νομοτέλειες, επιτίθεται εναντίον των εργαζομένων και ταυτόχρονα τρώει τις πιο αδύναμες από τις σάρκες του...

Ας είμαστε εμείς που θα του δώσουμε τη χαριστική βολή!