Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Αξίζει να'σαι ΑΡΗΣ !

Να γιατί αξίζει να'σαι ΑΡΗΣ !
Παραθέτω αυτούσιο ένα άρθρο από την ιστοσελίδα του συνδέσμου οπαδών Super 3 :

Το σύντομο χρονικό διάστημα που ο Αργεντίνος μέσος φοράει τα κιτρινόμαυρα, θα μπορούσε να γίνει ακόμα και κινηματογραφική ταινία. Το όνομά του αναφέρεται με μεγάλη επιφύλαξη καθώς - όπως είναι γνωστό - η φιλοσοφία του Συνδέσμου μας είναι η αντιμετώπιση όλων όσων είναι μέλη της οικογένειας του ΑΡΗ μας με τον ίδιο τρόπο και όχι ξεχωριστά.

Μην περιμένετε βέβαια να διαβάσετε κάποια αγωνιστική κριτική για αυτόν...

Για εμάς ο Αργεντίνος έγινε άλλο ένα σύμβολο της εμπάθειας μερικών, της κακομοιριάς και της προκατάληψης. Της έλλειψης πραγματικής στήριξης σε όλους ανεξαιρέτως (παίκτες, προπονητικό team, διοίκηση), ιδιαίτερα όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Και φέτος, λίγοι ήταν αυτοί που γλύτωσαν από το μένος των ραδιοανησυχούντων «φιλάθλων» και των… καθόλου κατευθυνόμενων δημοσιογραφίσκων.

Ο Μπατιόν λοιπόν, ο «κάθε Μπατιόν», δεν χρειάζεται να βάζει συνέχεια γκολ με απίστευτης δυσκολίας κεφαλιές στην αντίπαλη εστία, για να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στον ΑΡΗ. Ο Μπατιόν, ο «κάθε Μπατιόν», είναι ένα κομμάτι της ομάδας μας. Βρίσκεται σε μια θέση στον Σύλλογο που σήμερα είναι και αύριο ίσως όχι. Ουσιαστικά από τη φθορά του χρόνου μόνο το έμβλημα του Συλλόγου και το κιτρινόμαυρο χρώμα μπορούν να εξαιρεθούν...

Οι υπόλοιποι είμαστε αναλώσιμοι και τα έργα μας θα τα κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία αλλά και η ιστορία της ζωής του καθενός. Γιατί αν θέλει κάποιος να ζει συνεχώς με τη μιζέρια, είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά όχι και να την μπολιάζει στην τεράστια κοινωνική ομάδα που ακολουθεί τις αξίες του ΑΡΗ.

Οπότε, η διοίκηση θα κριθεί. Για τις ενέργειές της, αν ήταν σωστές, το πλάνο της, αν ήταν πιστή σε αυτό και για χίλια άλλα πράγματα. Στο κάτω - κάτω, ο ΑΡΗΣ είναι ο μόνος Σύλλογος που οι ίδιες του οι διαδικασίες της αυτοδιοίκησης το προβλέπουν και το επιτρέπουν, με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο.

Θα κριθεί το προπονητικό team για τις επιλογές του, πάντα όμως από τη διοίκηση, στην οποία και προβλέπεται να λογοδοτεί. Θα κριθούν και οι παίκτες, όχι τόσο για το ταλέντο τους, βάσει του οποίου έτσι και αλλιώς επιλέγονται από τους παραπάνω, αλλά κυρίως για τη συνέπειά τους και την αγωνιστική τους διάθεση για το διάστημα που ο καθένας τους θα φοράει τα χρώματα του θεού.

Κρίνει, όμως, ο καθένας μας τον εαυτό του αν είναι συνεπής απέναντι στην ίδια του την ομάδα, αν συμμετέχει στους θεσμούς και αν την προστατεύει από αυτούς που επιβουλεύονται οτιδήποτε καλό γίνεται;

Έχουμε βαρεθεί πια τα κινηματογραφικά deja-vu που συμβαίνουν στον Σύλλογο ΑΡΗ - και δεν αναφερόμαστε μόνο στο τμήμα του ποδοσφαίρου. Αναφερόμαστε στις ίδιες καταστάσεις, όπου πάντα κάτι μας πειράζει, κάτι μας φταίει, την ώρα που θέλουν κάποιοι να είναι συνεχώς στην απέξω αλλά και κανένας να μην τους στερεί την άποψη... Αυτά θέλουν κάποιοι να τα ζούμε ξανά και ξανά.

Για εμάς όμως το φιλμ δεν κάνει “rewind”, ούτε όταν δεν μας αρέσει μια σκηνή πατάμε το “stop”. Για εμάς η ταινία είναι μια συνεχής περιπέτεια, που απαιτεί διαρκή προσπάθεια και μαχητικό πνεύμα. Είναι η ιστορία του ΑΡΗ, η ιστορία της ζωής μας.

Και «η απίστευτη ιστορία του Roberto Battion» είναι κομμάτι της, που εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε την εξέλιξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: