Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Μνημείο ΕΛΑΣ

"ΑΝΤΑΡΤΗΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, ΠΑΛΗΚΑΡΙ
ΠΑΝΤΑ ΕΙΝ' Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ !"
Στην άπαρτη καρδιά της Πίνδου, εκεί όπου φυτρώνουν μονάχα έλατα και ήρωες και φυσάει αγέρωχα ο άνεμος της λευτεριάς, χτυπούσε πάντα η κόκκινη καρδιά της Αντίστασης. Στα ίδια μέρη οι μαχητές όλων των εποχών (απ'τον Καραϊσκάκη ως τον Άρη) οργάνωναν την αντίστασή τους κατά των πάσης φύσης κατακτητών (τσιφλικάδων, τούρκων, γερμανών, αμερικάνων)...
Στο Περτούλι ανήγειρε η Κ.Ε. του ΚΚΕ τον Σεπτέμβρη του 2008 το μνημείο της Αντίστασης (φωτο), προς τιμήν του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, που είχε εκεί την έδρα του, "με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, τον Σαράφη και τον Άρη"...

3 σχόλια:

ΑΛΙΚΗ είπε...

Κι εκεί που περπατάς στο χιόνι να νιώθεις, λέει, τα βήματά των αγωνιστών στα πέλματά σου. Πάντα έτοιμο το αίμα που χύθηκε να εξεγερθεί, να μας ξεσηκώσει. Πολύ όμορφη η φωτογραφία. Κaλή αρχή με το blog!

Πορτιάτης είπε...

Ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα!
Όντως... σαν περπατάς στα χνάρια των αλλοτινών μαχητών, νοιώθεις στα πέλματά σου τους κραδασμούς των αγώνων που έρχονται!

molemou είπε...

ΓΡΆΦΕΙΣ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ, ΧΆΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΉΚΑ.ΑΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΕ ΝΑ ΠΆΡΩ ΚΆΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΆΛΩ ΣΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΗ ΤΙΜΉ.